Bokszaktraining

Doordat je bij bokszaktraining je schouders, triceps, borst- en rugspieren laat werken versterk je je spieren. Het volgen van bokszaktraining werk je ook aan je weerstand en je uithoudingsvermogen maar je traint ook doeltreffend je hart. Bokszaktraining is namelijk heel inspannend.

7 redenen waarom bokszaktraining zo goed voor je is

1. Opbouwen van conditie
De bokszaktrainingen zijn conditioneel relatief zwaar; door het constant uitvoeren van combinaties op de bokszak op een hoog tempo met korte pauzes. Er is weinig hersteltijd, in combinatie met een pittige warming up en wat sprint en gevarieerde workout werk tussendoor geeft het een boost aan je longinhoud en je conditie. Wat het grote voordeel is van bokszaktraining is dat je op je eigen tempo kunt trainen. Je zult zien dat je de eerste paar lessen moeite zult hebben om alles bij te houden en hier en daar wellicht wat oefeningen overslaat. Dit is volkomen normaal en dit zien we bij de meeste starters. Indien je echter de trainingen regelmatig volgt zal je merken dat je conditie snel met sprongen vooruit gaat en dat je na een aantal weken al in staat bent om veel meer vol te houden dan je eerst voor mogelijk hield. 

2. Spier- en krachtopbouw
Tijdens de warming up, maar ook tussen de combinaties door worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van de schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een total body work-out. Daarnaast bouw je spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

3. Stress relief
Iedereen is tegenwoordig altijd druk en wat is er nou beter dan na een zware werkdag je frustraties heerlijk op een bokszak te kunnen loslaten! Doordat de trainingen zo intensief zijn gaat je mindset even compleet over naar de sport en kun je je hoofd even helemaal leeg maken van andere zaken.

4. Vechtsport leren zonder lichamelijk contact
Als je geïnteresseerd bent in het leren van kickboksen en/of boksen, maar dit liever niet doet met lichamelijk contact, is de bokszaktraining een perfect alternatief. Je leert technieken & combinaties zonder dat je gaat sparren.

5. Groep motivatie
Mensen pushen zichzelf verder als ze meedoen in de groepsles; je krijgt support van medesporters en de trainer motiveert je om net een stapje extra te doen dan dat je zou doen als je alleen traint. Naast het feit dat dit veel meer motiveert, is het ook gezellig en een leuke manier om samen met anderen met sport bezig te zijn. Onze bokszaktrainingen bestaan uit mensen van diverse sportieve niveaus en is toegankelijk voor iedereen. De groep bestaat uit man, vrouw, jong, oud, ervaren & beginner en er hangt een gezellige sportieve sfeer.
Ook voor de meer ervaren kickboksers is bokszaktraining goed om te doen. Naast de bovenstaande redenen kun je met bokszaktraining namelijk ook:

6. Harder maken van de scheenbenen
Door zonder scheenbeenbeschermers op de zak te trappen kun je op een veilige manier je scheenbenen langzaam maar zeker harder maken. Dit is fijn als je zelf liever zonder scheenbeschermers trapt (nou ja fijn… het eindresultaat is fijn, je moet er even doorheen), maar vooral ook nuttig als je ook aan het trainen bent voor wedstrijden.

7. Techniek controleren en corrigeren
Op de bokszak zal je direct merken of je kickboks technieken goed zijn. Dit zou je alleen al kunnen horen op de bokszak, indien je de juiste kickboks technieken gebruikt zal er een dof geluid op de bokszak klinken (dus geen ‘klets’ geluid). Daarnaast kun je de impact van je stoten en trappen meten aan de hand van de beweging van de zak. De bokszak is daardoor de spiegel van je eigen techniek en kan je helpen inzien welke onderdelen extra aandacht nodig hebben om de technieken verder te ontwikkelen.

 

Rooster

Maandag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Kickboksen met sparren vanaf 16 jaar
:
19:15 - 20:30 uur

Dinsdag

Kickboksen techniek zonder sparren vanaf 16 jaar:
19:00 - 20:00 uur

Bokszaktraining vanaf 16 jaar:
20:15 - 21:15 uur

Woensdag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Padsen - HIIT Circuit training vanaf 16 jaar:
19:15 - 20:15

Donderdag

Kickboksen techniek zonder sparren vanaf 16 jaar:
19:00 - 20:00 uur

Kickboksen met sparren vanaf 16 jaar:
20:15 - 21:15 uur

Vrijdag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Bokszaktraining vanaf 16 jaar:
19:15 - 20:15 uur

Zondag

Ladies only vanaf 15 jaar:
10:00 - 11:00 uur

S+C by Sem Strength & conditioning Small-Group reservering:
11:15 - 12:30 uur

Opties/Tijden Personal Training

Ma t/m Vr:
08:00-15:00 uur