Kickboksen

Kickboksen is een sport die met de jaren steeds populairder is geworden. Dit is ook helemaal niet gek want, nadat het leuk is, is het goed voor je conditie, goed voor je spieropbouw en je leert jezelf te verdedigen.
Kickboksen is een sport waarmee je meerdere dingen tegelijk traint. Het is een combinatie van stoten en trappen. Kickboksen is een vrij explosieve sport waarbij je vrijwel bijna nooit stil staat, het is dus heel goed voor je conditie! Vooral tijdens het sparren wordt je dus heel erg moe.

RECREATIEF KICKBOKSEN EN JEUGD KICKBOKSEN

Op een leuke manier worden de stoot-, trap- en knietechnieken aangeleerd door middel van een goed opgebouwd programma. Herkenbaarheid van de lesstof zoals basis technieken zal dan ook blijven terugkeren in de les. Het plezier in de les vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Deze lessen zijn voor zowel jongens als meiden toegankelijk vanaf 6 jaar. Kickboksen is een vrij explosieve sport waarbij je vrijwel bijna nooit stil staat, het is dus heel goed voor je algehele conditie! Het beoefenen van Kickboksen is onder andere goed voor je algehele conditie, spieropbouw, coördinatie, explosiviteit, lenigheid en zelfvertrouwen.
Bij Fight Academy Almelo wordt veel aandacht besteed aan de basis houdingen en technieken die van groot belang zijn tijdens het kickboksen. De stand, de balans en de stoot en trap technieken dienen op de juiste wijze gecombineerd en uitgevoerd te worden.

WEDSTRIJDGERICHT KICKBOKSEN

Wedstrijdgericht kickboksen gaat een stapje verder dan het recreatieve kickboksen. De trainingen kenmerken zich door het aanleren van kickboks technieken die in overnametechnieken worden uitgewerkt. Uiteraard vormt het sparren hierbij een essentieel onderdeel. Fight Academy Almelo verzorgt trainingen op basis van High Intensity (wedstrijd) niveau en trainingen voor beginners en recreanten o.l.v. ervaren trainers. Onze sportschool telt vele (inter)nationale kampioenen die op hoogste niveau meedoen aan wedstrijden bij grote organisaties.

KICKBOKSEN ONDER BEGELEIDING VAN EEN PERSONAL TRAINER

Kickboksen onder leiding van een personal trainer is leuk, inspirerend en heeft bewezen de meest effectieve begeleidingsvorm te zijn die je je kunt wensen. Een goede personal trainer stelt een optimaal trainingsprogramma voor je op, adviseert jou op het gebied van voeding en ontspanning, en helpt met het stellen van reële doelen.

Iedereen weet wel dat je alleen door middel van doorzettingsvermogen en tomeloze inzet trainingsresultaten zult behalen. Echter blijken juist dat de twee voorwaarden te zijn die voor veel mensen moeilijk na te streven zijn. Een personal trainer helpt je hierbij en weet je te motiveren, ook op momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Kortom, met een personal trainer sta je er niet meer alleen voor!

Wist je dat?

Wist je dat we aangesloten zijn bij JSF (jeugdsportfonds), Almelo doet mee en stichting leergeld. Lees hieronder meer

Almelo Doe(t) mee’ is er om mensen(18+) met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten voor Sport , Cultuur en Kennis/Informatie.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met sport activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Als ouder kunt u zelf een aanvraag om ondersteuning indienen bij Stichting Leergeld Almelo. Na uw verzoek om hulp bespreekt een medewerker van Stichting Leergeld Almelo bij u thuis wat wij voor uw kind kunnen betekenen. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? En wat kan Leergeld voor u doen? Als u een inkomen hebt op bijstandsniveau komt u waarschijnlijk in aanmerking. Maar Stichting Leergeld Almelo is er ook voor ouders met een hoger inkomen die (tijdelijk) in de financiële problemen zijn gekomen.
Neem een gratis proefles

SBB leerbedrijf
Als je een opleiding volgt, moet je stage lopen of heb je een leerbaan bij een ‘erkend bedrijf’. Dat is een bedrijf met een veilige leeromgeving, waar je deskundig wordt begeleid. SBB is de organisatie die bepaalt welke bedrijven zichzelf erkend leerbedrijf mogen noemen. Wij zijn door de SBB erkend als eerbedrijf en mogen stagiaires aannemen en opleiden voor verschillende sportopleiding t/m niveau 4.

Rooster

Maandag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Kickboksen met sparren vanaf 16 jaar
:
19:15 - 20:30 uur

Dinsdag

Kickboksen techniek zonder sparren vanaf 16 jaar:
19:00 - 20:00 uur

Bokszaktraining vanaf 16 jaar:
20:15 - 21:15 uur

Woensdag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Padsen - HIIT Circuit training vanaf 16 jaar:
19:15 - 20:15

Donderdag

Kickboksen techniek zonder sparren vanaf 16 jaar:
19:00 - 20:00 uur

Kickboksen met sparren vanaf 16 jaar:
20:15 - 21:15 uur

Vrijdag

Kids Kickboksen 6 t/m 15 jaar:
18:00 - 19:00 uur

Bokszaktraining vanaf 16 jaar:
19:15 - 20:15 uur

Zondag

Ladies only vanaf 15 jaar:
10:00 - 11:00 uur

S+C by Sem Strength & conditioning Small-Group reservering:
11:15 - 12:30 uur

Opties/Tijden Personal Training

Ma t/m Vr:
08:00-15:00 uur